ÇANAKKALE KÖPRÜSÜNDE İLK GÜNDEN BÜYÜK FİYASKO
18 Mart günü açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü devlete ilk günden yük olmaya başladı.
Yap-işlet ve gelir garantili inşa edilen 1915 Çanakkale Köprüsü için günlük 45 bin araç geçiş garantisi verilmişti. Köprünün açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir yandan köprü için milletin ve devletin cebinden bir kuruş çıkmayacağını söylerken, açılış günü ise "Biliyorsunuz yap işlet devret ve yüklenici firma buradan aldığı parayla eğer buradaki aylık, yıllık bedel eğer onun aleyhineyse farkı kim ödeyecek? Onu bizler, devletin kasasından ödeyeceğiz” demişti.
Bu durumda devletin kasası, vatandaşın cebi olduğuna göre yüklenicinin aleyhine oluşan farkları da bizler ödeyeceğiz.
Açılış günü 200 liracık denilen otomobil geçiş ücreti, ilk hafta ücretsiz geçişlerden sonra vatandaşın cebini yakmaya başladı. Ücretli geçişlerin başlaması ile boşalan 1915 Çanakkale köprüsü yerine feribotla geçmeyi tercih edenler boğazın her iki yakasında da kuyrukların oluşmasına sebep oldu.
Çanakkale Boğazı feribot işletmeciliğini bir kamu yatırımı olan GESTAŞ sağlıyor. GESTAŞ’ın Yönetim Kurulu Başkanı Çanakkale Valisi. Şirketin %99,87 hissesine sahip olan ise Çanakkale İl Özel İdaresi. Bu neden önemli? GESTAŞ’ın açıkladığı yıllık ortalama geçiş sayısı 3 – 3,5 milyon araç. Bu sayı günlük 9 ila 10 bin araç sayısına denk geliyor. Verilen garanti geçiş sayısı ise 45 bin.
Bu bilgilerden sonra yorum okuyucularımıza ait.
ÇANAKKALE ile ilgili diğer haberler
Yorumlar
Bu Makale için yorum bulunmamaktadır.
Yorum Yap
Yorumlar, yönetici tarafından onaylandıktan sonra yayınlanır. Burası her türlü görüşe açık bir platformdur, kişi/lerin hak ve özgürlüklerine yönelik hakaret içermeyen her türlü düşünceniz "düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü" çerçevesinde tartışılabilir; fakat ifade özgürlüğünüz bir başkasının ifade özgürlüğünü "hakaret, küfür, aşağılayıcı" biçimlerle engellemeye dönüştüğünde ifade özgürlüğünüz malesef orada bitmektedir. Lütfen yorumlarınızı bu çerçeve içerisinde yazınız, aksi takdirde yorumlarınız onaylanmamaktadır.
* Zorunlu alanlar.